Dodatni časovi vožnje

polagnje za voznju

Ukoliko ste položili ispit za B kategoriju ali niste sigurni u saobraćaju ili smatrate da vam je potrebno još praktičnih časova, pored već položenog ispita, možete imati dodatne časove. Dodatnim časovima se obnavljaju vozačke veštine. Pomažu da se kandidat oslobodi straha u vožnji i da podigne samopouzdanje prilikom parkiranja. Broj dodatnih časova zavisi od samog kandidata. Nešto više časova je potrebno ukoliko kandidat dugo vremena nije vozio nakon položenog ispita. Manji broj časova će biti potreban ako je kandidat posle poleženog ispita vozio nekoliko meseci, a zatim prestao da vozi. Veliki uticaj na broj časova ima karaktera kandidata, koliko brzo uči i koliko vremena mu je potrebno da se oslobodi straha od vožnje.

Odluka o polaganju vožnje za B kategoriju

Početak polaganje vožnje sa 16 godina je moguće, a polaganje vožnje i vozačka dozvola se dobijaju sa navršenih 17 godina. Ukoliko nemate vozačku dozvolu vaše sledeća odluka može da bude da upišete časove vožnje. Polaganje vožnje donosi nezavisnost. Ne morate više da zavisite od drugih ili od gradskog prevoza, već svoje vreme možete sami i slobodno da planirate. Vremenom postajete sve spretniji u vožnji tako da vam neće prestavljati problem da se za vikend odvezete na neki dobar izlet. Brže i lakše ćete stići gde god ste naumili i nećete zavisiti od gradskog prevoza, a bolje ćete se organizovati oko ispunjavanja svojih dnevnih obaveza.

Posedovanje vozačke dozvole B kategorije vam može pomoći da dobijete i novi posao. U mnogim oglasima za posao naćićete stavku da je potrebno da kandidat poseduje vozačku dozvolu B kategorije za mnoge pozicije prodaje ili marketinga.

Pobedite strah od neuspeha

Naki sa velikim žarom jedva čekaju da krenu u auto školu dok ima i onih koji se plaše vožnje i neuspeha. Pobedite sami sebe i suočite se sa svojim blokadama tako što ćete se prijaviti na časove vožnje. Strah od upravljanja vozilom je čest i mnogi zbog toga ne upišu vožnju ili ako polože vozački ispit nikad ne izađu na ulicu da voze. Strah se razbija stalnim praktičnim vežbanjem vožnje na časovima i mentalnim kontaktom sa teorijom koja se odvija kroz teoretske časove u auto školi. Suočavanje sa izazovima nas čini jačim, a njihovim prevazilaženjem dobijamo više samopouzdanja i dokazujemo sebi da možemo da se suočimo sa izazovima u svom životu.

Mladi vozači i faktori rizika

Pokazalo se da su mladi vozači starosti od 17 do 25 godina najugroženiji u saobraćaju. Kao važan faktor izdvaje se to što su mladi vozači neiskusni i brzopleti. Zbog neiskustva imaju loše procene u težim uslovima vožnje kao što su slaba vidljivost, loše vreme ili nekvalitetnio putno okruženje. U takvim uslovima dolazi do loše kontrole vozila neiskusnog i mladog vozača. Kakav će vozač biti za volanom zavisi od načina života, vožnje noću ili vikendima, uticaja vršnjaka, konzumiranja alkohola. Mladi vozači ćesto iz slabijih ekonomskih uslova voze jeftinija i starija vozila koja imaju manju zaštitu od povreda. Potrebno je informisati svakog ko je položio vožnju o rizicima koji mogu da se dese tokom vožnje i motivisati mlade da budu otvoreni za dodatno učenje pošto su položili testove. Pratite ove savete jer vam mogu biti od velike koristi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget