Dobra komunikacija kao osnova svega

Kako smo u svakodnevnim aktivnostima upućeni na druge ljude, komuniciranjem sa njima postižemo dogovore, rešavamo probleme i vodimo važne razgovore. Postoje ljudi koji odmah pri upoznavanju sa drugima ostavljaju dobar utisak, jer odišu samopouzdanjem. Dobro komuniciranje je veština, koju poseduju menadžeri, koja se stiče neprestanim radom i trudom. Oni su naučeni da ostave utisak na druge, kao i da kvalitetno započnu razgovor sa sagovornikom. Pri tom znaju kako da ostvare uticaj na druge, i postignu poslovne uspehe. Ova veština je podjednako važna i u svakoj porodici.

Loša komunikacija ili njen izostanak, može dovesti do stresa, anksioznosti ili konflikata, kako u porodici tako i u poslovnom okruženju. Svakako je važno da uvek poštujete druge i da ih aktivno slušate. Svakako ono što želite da kažete, potrebno je da saopštite jasno i da budete uvereni da je sagovornik razumeo šta se od njega očekuje da uradi. Komuniciranje je uvek dvosmerno i može biti verbalno i neverbalno. Kao i živa reč, tako i gestikulacija ili mimika na vašem licu govore mnogo, i podjedanko su važne.

Kako prepoznati da li smo efikasni

Prilikom razgovora sa drugim ljudima, jako je bitno da dobro razmislite o onome što ćete reći, jer izgovorene reči se nikako ne mogu izbrisati. Dobro promislite i definišite tok misli, kako biste izbegli neprijatne situacije. Slušajte sagovornika i pokažite mu da vam je stalo do onoga o čemu govori. Pokažite razumevanje i iskažite empatiju, postavljajte pitanja u vezi sa temom o kojoj se razgovara.

Pozitivan stav je osnova komunikacione veštine. Na taj način dajete dobar primer drugima, i oni će poželeti da vas slede. Cilj komuniciranja je prenošenje poruke i očekivanje povratnog odgovora. Ukoliko je vaša poruka konfuzna, sagovornici vas neće shvatiti ozbiljno, i možete izgubiti dobre poslovne partnere. Takođe, nikada nemojte davati polovične ili neproverene informacije, jer to vodi ka neuspehu. Sa druge strane, niko vam ne može zameriti ukoliko delite korisne informacije, koje će vašem timu pomoći da se razvija, i da postane još uspešniji. Jer, to uspešna komunikacija i zahteva.

Psihoterapija kao potreba današnjeg čoveka

Često usled mnoštva obaveza i prebukiranog rasporeda, osećamo da nemamo podršku prijatelja i porodice. Jednostavno, imate osećaj da vas niko ne razume, ali i vi ponekad ne možete da razumete ni sebe, ni druge ljude. Pitate se da li je problem u vašem načinu komuniciranja sa drugima, ili jednostavno stres vas iscrpljuje pa nemate razumevanja za druge. Ako se ponekad osećate izgubljeno i čini vam se da nikako ne možete da postignete ili održite dobre međuljudske odnose, možda je za vas rešenje razgovor sa psihoterapeutom. 

Kako smo svi i previše zauzeti svakodnevnim obavezama, online psihoterapija je pravo rešenje. Iz udobnosti svog doma, i u vreme koje vama odgovara možete zakazati terapiju, i sa stručnim licem rešiti sve svoje nedoumice. Razgovor sa psihoterapeutom će vam pomoći da otkrijete svoje unutrašnje potrebe, a i emotivne potrebe drugih ljudi. Preko video poziva, psihoterapeut može da sagleda i prati vašu neverbalnu komunikaciju. Online psihoterapija se do sada pokazala delotvornom, naročito jer klijentima više odgovara ovakav pristup terapeuta, sa kojim mogu stupiti u kontakt preko telefona, iz bilo kog mesta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget