Dobar plan, zlata vredan!

Odluka o renoviranju kuće ili stana ili pak o kupovini novog životnog kutka nosi sa sobom brojne nedomica i zahteva, što bi se reklo, hladnu glavu i zdrav razum. Naime, danas je veoma zahtevno ne samo kupiti novi stan nego i renovirati ga, jer uvek se nađe neka sitnica više koja dobro dođe, a šteta je ne iskoristiti akcije koje se mogu naći u centrima za opremanje doma. Naravno, sve su to sitnice koje mogu da izvuku mnogo novca, ali treba imati na umu da je dobar plan zlata vredan. Ukoliko jasno primremite šta želite da kupite ili da promenite u svom domu, možda vam to i neće mnogo novca izvući iz džepa. Međutim, svi smo mi različiti, pa ne čudi što bi neko platio neke detalje za dom skuplje, neko jeftinije, a neko ih ne bi uopšte ni kupio.

Svakako treba imati na umu da renoviranje čitavog stana zahteva ne samo vreme i novac, već i adekvatan materijal, posebnu pripremu i majstore koji će vaše želje sprovesti u delo. Pošto se danas u glavama potrošača svašta vrzma i zahtevi su brojni, treba napomenuti da je važno naći majstore po preporuci, jer ćete tako znati da će posao biti urađen kao po dogvooru i na vreme, a novac neće biti potrošen uzalud.

Kada je renoviranje u pitanju, najpre treba jasno definisati šta je to što želite da promenite. Da li ste se ipak odlučili da promenite pločice u kupatilu ili pak hoćete da izabacite parket iz dnevne sobe? Ili ste ipak u nedoumici da li će sušači za kupatila biti dobra zamena za radijatore koji vam zauzimaju mnogo prostora? Sve u svemu, pre nego što bilo šta odlučite, posavetujete se sa svojim majstorom ili nekim ko ima dodira sa enterijerom i dizajnom, jer nekada naše želje nije moguće sprovesti u delo ili ih je ipak moguće sprovesti, ali na našu štetu. Zato da se ne biste pokajali ili zažalili novac koji ste uložili, prelistajte ponude, porazgovarajte sa ljudima koji se bave enterijerom, pa tek onda krenite u sređivanje doma.

 Mala promena, veliki vizuelni efekat

Ako mislite da je vreme da se vaša dnevna soba osveži onda je možda dobra prilika da je okrečite ili promenite boju zidova. Takođe, možete ubaciti neki novi komad nameštaja ili promeniti oblik i boju zavese. Ukoliko ste rešili da promenite parket koji je već godinama deo vašeg dnevnog boravka, onda je prilika da ga zamenite nekim modernijim parketom ili dru-gačijim redosledom ili pak da stavite laminat ili pločice.

Ako ste rešili da izmenite kupatilo i hoćete da stavite nove pločice, onda je važno da znate da bi dizajn i veličina pločica trebalo da se uklope u sam prostor. Naime, ako je vaše kupatilo malo, onda bi trebalo da odaberete pločice koje su ukrašene nekim mozikom, a da li će pločice biti velikih ili standardnih dimenzija, to sami odlučite, jer nema nekog jasno definisanog pravila koje će se lepše uklopiti. Takođe, možda bi bilo lepše ako biste izbacili radijatore, jer oni osim što zauzimaju više prrostora nisu ni praktični ni funkcionalni kao što su sušači za kupatila. Sušači za kupatila štede prostor, a svojim izgledom učiniće da vizuelni efekat bude bolji. Neko bi pomislio da su sušači za kupatila nova moda, ali kada bolje razmislite imaju višestruku funkciju. Osim što su odlično grejno telo i praktični za sušenje veša, sušači za kupatila mogu učiniti da vaše kupatilo postane mala spa oaza.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2017
Tech Nerd theme designed by FixedWidget