Da li low cost mora da znači i low experience?

Devojka aerodrom

Putovanje low cost kompanijama postalo je odnedavno veoma popularno u našoj zemlji. Razlog tome su veoma povoljne cene letova i brza i jednostavna kupovina avio karata. Ipak, ima onih koji sumnjaju u kvalitet usluga low cost kompanija, jer smatraju da manje cene karata znače i manje udoban let.

Kada su u pitanju low cost letovi rezervacije avio karata putem interneta značajno su olakšale putnicima organizaciju prevoza do željene destinacije. Sada, putem nekoliko klikova na sajtu, mogu da rezervišu avio-kartu po veoma povoljnoj ceni. Ipak, kako biste bili sigurni da ćete osim pristupačne cene leta, imati i kvalitetnu uslugu pročitajte naredni tekst i saznajte da li low cost mora da znači i low experience.

Moderni avioni low cost kompanija

Low cost kompanije se trude da obezbede najmodernije avione, koji putnicima garantuju udobnost i komfor tokom leta, pa se događa da su letovi putem ovih kompanija često mnogo prijatniji od letova reglarnih avio kompanija.

Naime, low cost kompanije, uglavnom nemaju svoje avione, pa zato iznajmljuju moderne avione, čiji troškovi operacija su mnogo manji od starijih aviona. Takođe, dodatna pogodnost iznajmljivanja je ta što zastarele avione, mogu lako zameniti drugim, modernijim.

Profitabilne rute low cost kompanija

Rute low cost kompanija optimizovane su za profit i retko se može dogoditi da svojim putnicima nude rute koje nisu isplative. Zato su, rute regularnih avio kompanija veoma često neprofitabilne, jer uglavnom, zbog političkih ili strateških razloga, moraju da ponude putnicima neisplative rute, što nije slučaj sa low cost kompanijama.

Low cost je idealan za poslovna putovanja

Putovanja low cost kompanijama, odavno su popularna u svetu, a njihove usluge često koriste firme, koje organizuju poslovne sastanke u inostranstvu. Naime, poslovna putovanja uglavnom traju veoma kratko, nekada samo nekoliko sati, pa se low cost let isplati, jer nije neophodno plaćati skupocene takse, koje su obavezne u regularnim avio kompanijama.

S obzirom na to, da usluge low cost kompanija godinama koriste kompanije širom sveta, njihovi korisnici su veoma zadovoljni uslugom koju dobijaju tokom leta. Zaposleni u firmama tvrde da se komfor i prijatnost tokom low cost leta, ne razlikuje mnogo od usluge koja se dobija prilikom putovanja regularnom avio kompanijom.

Ručni prtljag

Takođe, low cost letovi nude dodatnu mogućnost da ubrzate proceduru putne kontrole na aerodromu. Ukoliko nosite samo ručni prtljag sa sobom na put, što je čest slučaj kada odlazite na vikend putovanja, možete se onlajn čekirati, i tako izbeći redove na aerodromu prilikom provere prtljaga.

Low cost je pogodan za kratke letove

Oni koji tvrde da su usluge low cost kompanije, uglavnom manje kvalitetne od onih koje pružaju regularne avio kompanije, kao glavni nedostatak navode to što tokom low cost leta nema pogodnosti kao što su na primer, besplatne novine i filmovi.

Ipak, ukoliko želite da putujete do destinacije, do koje let ne traje dugo, dodatne usluge poput besplatnih novina i filmova Vam verovatno ni neće biti potrebne. Putnicima je uglavnom važno da mogu udobno da se smeste i da brzo stignu do željene destinacije, što let low cost kompanijom omogućava putnicima.

Direktan let

Osim za kratke letove, low cost letovi su pogodni i za direktne letove. Ukoliko želite da putujete do destinacije do koje postoji direktan let low cost kompanijom, mnogo isplativije je tako putovati, jer ćete izbeći plaćanje skupocenih taksi, koje je potrebno plaćati kada letite regularnom avio kompanijom.

Ipak, mnogi se pitaju zašto low cost kompanije pružaju putnicima mogućnosti, koje ne deluju isplativo za samu avio kompaniju. Razlog tome je što, low cost kompanije nemaju veliku radnu snagu i predstavništva za prodaju karata (karte se kupuju onlajn) poput velikih avio kompanija, pa im se zato isplati da putnicima ponude jeftine letove uz kvalitetnu uslugu.

Zato, ukoliko želite da brzo i jednostavno kupite jeftinu avio kartu, kao i da putujete modernim avionom koji nudi kvalitetnu uslugu direktno do željene destinacije, pretražite internet i pronađite low cost kompaniju koja nudi najpovoljniji let do, na primer Beča, Srbima omiljeni grad za vikend putovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget