4 saveta za kupovinu različitih uređaja za domaćinstvo

Istraživanje je majka dobrog šopinga, baš kao što je ponavljanje majka znanja. I ovo neka vam uvek bude zvezda vodilja kada u nešto ulažete svoj novac, a posebno kada je reč o uređajima i tehnologiji koje kupujete za svoj dom. Budući da najčešće zahtevaju i ozbiljnije ulaganje, onda vam nije sigurno na umu da to brzo menjate, podnosite reklamacije ili nešto tome slično. Zato, uvek kada osetite potrebu za nečim novim ili ste u procesu opremanja svog doma od samog početka, budite strpljivi. Napravite spisak određenih stvari koje je dobro ispitati, a onda polako stavku po stavku štriklirajte.

Na kraju ćete imati siguran spisak za kupovinu, na njemu će se naći tačno ono šta vam je potrebno, gde se to može pronaći, na koji sve način kupiti, pa ćete ujedno tako sigurno uštedeti i dosta novca, a o vremenu da i ne govorimo. Zato, hajde da vidimo koje smo vam to savete pripremili za upešnu kupovinu uređaja za vaš dom. 

Pronađite korisnička iskustva online

Bilo da se radi o frižideru, bilo da se radi o TV-u ili šporetu ili o nekom aparatu za kafu, pre nego što se zaputite ka prvoj prodavnici bele tehnike, pitajte forume i razne sajtove šta krajnji korisnici imaju da kažu za određene modele. Danas svi funkcionišemo online, pa se tako od strane mnogih ostavljaju lične recenzije čak i za ovakve uređaje. Informacije o tome kako nešto radi, šta odgovara ili ne odgovara, načinu kupovine, najbolje će vam pomoći da znate da li je model nekog aparata za kafu ili frižidera ispravan za vas i da li će u stvari zadovoljiti vaše potrebe i vaša očekivanja. Učite kroz tuđa iskustva, to je najvažniji savet koji bi trebalo da poslušate. 

Kupovina putem sajta ili offline?

Kada pronađete model nekog frižidera, ili možda neki TV koji želite da imate, sledeća stavka jeste njegova kupovina. U zavisnosti od toga kako volite da obavljate šoping, dve su opcije pred vama, a to je da odete do najbliže radnje i fizički kupite ili da kupite putem sajta te iste ili neke druge radnje. Za određene stvari kada su mali kućni aparati u pitanju, online prodaja kod nas i te kako „živi“. Međutim, kada su veće stvari u pitanju ipak postoji određeni strah, ali sasvim neosnovan.

Recimo, ukoliko vam je potreban novi frižider, bitno je da znate da i njega možete da kupite putem sajta. Sve što je potrebno da uradite jeste da željeni model postavite u korpu, odete na plaćanje i ostavljanje podataka, ostavite sve potrebno i nakon toga dobijate mejl o potvrdi narudžbine i detaljima isporuke. Zašto je često mnogo vašnije da kupite putem sajta nego fizičkim putem?

Ovakva kupovina vam štedi vreme, to je već očigledno, ali vam često štedi i novac. Pratite sajtove i akcijske ponude, jer se često daju online popusti koji nikada ne postoje u radnjama, uz besplatne dostave, pa tako jedan novi frižider kada ga kupite putem sajta bude dosta povoljniji i dosta lakši za kupovinu, a vi apsolutno u svakom smislu neoštećeni.

Investirajte u energetsku efikasnost

Jedna veoma bitna stavka danas, nešto što muči savremeni svet, jeste nepažnja prema okolini i korišćenje nepodobnih stvari koje negativno utiču na istu tu okolinu. Brojni uređaji, poput veš mašine, frižidera, šporeta, sušare za veš, mogu u velikoj meri da zaštite životnu okolinu, kao i vaš novčanik. To možete postići lako i isključivo investiranjem u visoko energetski efikasne uređaje. Na samom početku oni predstavljaju nešto veću investiciju od kupovine nekog drugog, za klasu ili više klasa slabijeg uređaja, ali na dugoročnom nivou ćete uz početnu veću investiciju ostvariti mnogo veće i važnije uštede, posebno kada govorimo o utrošku električne energije za njihov rad. Zato uvek razmišljajte o tome da vaši uređaji budu sa što većom oznakom energetske efikasnosti i od toga nemojte nikako odustajati. 

Obratite pažnju na garanciju

Nakon kupovine je veoma bitno da proverite sam uređaj, da li izgleda uredno, da nema nekih fizičkih oštećenja ili nedostataka. Kada se uverite da je sve u redu, proverite svu dokumentaciju, a najvažnije dve stvari jesu fiskalni račun i garantni list koji je uredno popunjen i pečatiran od strane prodavca. Ovo je već nešto što je i logičan sled, ali nije na odmet napomenuti da se ova dva papira, garantni list i fisklani račun čuvaju sve dok je roba u garanciji, odnosno dok period garancije traje. Za uređaje je taj period uglavnom u rasponu od godinu, pa čak do pet godina. Za taj period svaki uređaj koji kupite putem sajta ili fizički, treba da radi uredno, bez ikakvih problema, a ako se i dogode, garancija pkriva sve troškove popravki i eventualnih zamena. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget