3 bitne činjenice koje treba da znate kada koristite rent a car uslugu

Ako do sada niste koristili rent a car uslugu, to znači da vam do sada nije ni bila potrebna. Čim sada već pomišljate da bi to možda bila dobra ideja, to znači da onda verovatno i jeste. Na rent a car uslugu se odlučuju uglavnom oni koji nemaju svoj automobil, zatim oni koji idu na duži put, a znaju da njihov automobil ne može to da izdrži, oni koji žele da zaštite svoj automobil i slično. U koju kod grupu da spadate, svejedno je, jer bitne činjenice koje ćemo navesti važe za sve. Naravno postoje oni ljudi koji se manje i oni koji se više razumeju u automobile samim tim i u rent a car usluge, pa su tako možda u maloj prednosti, ali to ne mora da znači. Evo o čemo posebno morate da vodite računa kada koriste rent a car usluge:

Unapred rezervišite vozilo

Svakako je bolje da unapred rezervišete vozilo, jer ćete tako naići sigurno na bolju ponudu. Dobro je ukoliko ste osoba koja voli da planira, zato što obično osobe koje su isplanirane i organizovane vrlo često i mnogo ranije ostave vozilo, odnosno rezervišu. Ipak, sa druge strane, postoje i one osobe koje nemaju jasan plan, koje su apsolutno spontane i one verovatno neće rezervisati vozilo unapred, već će doći upravo na dan kada im i treba vozilo i onda ponuda baš i neće biti savršena. Naravno da nekada i svi imamo situacije kada nam je potrebno vozilo odmah i sada, jer je iskrslo nešto veoma važno i onda smo i mi svi u situaciji da nekada izaberemo od onoga što nam se nudi kada je rent a car usluga u pitanju. Ukoliko vam je datum poznat, ukoliko planirate neko putovanje i znate da ćete koristiti rent a car usluge, onda vam savetujemo da ipak za svaki slučaj rezervišete što je ranije moguće, jer samo na taj način ćete dobiti dobro i sigurno vozilo.

Unapred se dogovorite o gorivu

Ovde postoje razne kombinacije. Od toga da vi sami sipate gorivo do toga da agencija već ima u rezervoaru gorivo i da vam ga onda daje na korišćenje, ali to će vas naravno mnogo više koštati. Zatim, neke rent a car agencije imaju pravilo da kada vraćate automobil, rezervoar mora biti napunjen do vrha, odnosno u onom stanju u kojem ste ga i vi sami uzeli. Tako da obavezno to proverite pre samog uzimanja automobila, kako ne bi došlo do neke zabune i kako ne biste na kraju morali da platite mnogo više.

Obavezno se raspitajte o osiguranju

Još jedna vrlo važna činjenica prilikom iznajmljivanja automobila u rent a car agenciji jeste da se odmah na početku dogovorite u vezi sa osiguranjem. Odnosno, da pitate da li je auto osiguran i ako nije, šta je na vama da uradite. Naime, ako se nešto dogodi automobilu, znajte da će to vas i te kako koštati ukoliko auto nije osiguran, jer i sami znate da štetu snosite samo vi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget